Info / Holdbeskrivelser / Nosework v/Pia & Jonna
 
 
 
 

Nosework v/Pia & Jonna

Nosework, øvet med Pia 
 
Nyt på hundeferien i 2019 er Nosework.
Vi udbyder 1 hold, som vi dog planlægger at dele i to grupper med forskelligt niveau, hvis hundene er klar til det. Hver gruppe vil have den samme instruktør hele ugen, og begge grupper vil arbejde en træningsgang med hvert af de 4 momenter i Nosework:
 Beholdersøg
 Indendørssøg
 Udendørssøg
 Køretøjssøg
Der vil udelukkende blive arbejdet med lavendel hydrolat.
Jonna Rode vil undervise på intro / begyndder hold: Denne gruppe er en introduktion til sporten Nosework. Da der kun er en hund på banen ad gangen, kan alle hunde være med - også dem, der arbejder bedst alene 👍
Der vil som udgangspunkt blive trænet på godbidder, men vi når også at prøve “parret søg” (guffer + lavendelhydrolat).
Målet er, at hunden får en god oplevelse af at søge i forskellige miljøer, og at føreren lærer at “læse” hunden.
Jonna fortæller. "Jeg synes, det er facinerende at se mine pensionerede agilityhunde arbejde med engagement og begejstring, når de er til nosework. Ligeledes at se alle racer og aldre vise, hvilken formidabel næse hunden har. Derfor glæder jeg mig til at videregive noget af den viden, jeg har fået ved deltagelse i kurser ved Pia Johnsen, MindDog og Sanne Andersen samt fællestræninger arrangeret af Nose Work Jylland."

Pia Urban vil undervise på letøvet hold: Denne gruppe er for dig og din hund, hvis I har trænet Nosework sammen i et stykke tid, og er på ren duft. Niveauet er klasse 1, og de udfordringer vi kan støde på her.

Vi hører ofte, at næsen sidder på hunden, men vi vil arbejde både med hunden, føreren, miljøet og samspillet mellem disse.
Vi vil bl.a. arbejde med hundens selvstændighed og motivation for at søge, duftsikkerhed, markeringsevne og forstyrrelser.
Vi vil arbejde med førerens evne til at opstille rimelige kriterier under hensyntagen til hundens niveau samt vind og vejr, førerens evne til at læse hunden, "styre" søget samt håndtering af linen.

Pia fortæller: "I 2016 blev jeg som mange andre introduceret til Nosework, og ville egentlig "bare" bruge det som et supplement til min sportræning.
Jeg blev dog meget grebet af Nosework, og i dag konkurrerer jeg i klasse 2.
Jeg er ikke uddannet Nosework instruktør eller Nosework dommer, men har været på kurser med bl.a. Ron Gaunt og Adam Hübinette foruden flere danske instruktører.
Min ene hund er Dansk Elitechampion i såvel kaninslæb samt schweiss-spor, og erfaringerne fra skoven om vind og vejrs påvirkning af færten tager jeg med mig over i Nosework.
Jeg mener, at jeg kan undervise på begynder og let øvet niveau, men hvis du er i klasse 2, så skal du måske kun melde dig for hyggens skyld.
Mit favoritmoment er beholdersøget."